DEZE FUNCTIE IS UITGESCHAKELD VOOR SMARTPHONES

0 %

Image

Tips & Tricks

Even over nadenken ...

Iets om even over na te denken: Heel wat motorongevallen gebeuren omdat één van de twee betrokken voertuigen niet op zijn baanvak bleef. Als motorrijder kun je er alleen maar voor zorgen dat je zelf op het juiste vak blijft in een bocht, maar een goede techniek kan heel wat problemen vermijden in het geval je tegenligger dat niet doet.
 
Voor u verder leest: we weten dat ook automobilisten de verantwoordelijkheid hebben om op het juiste baanvak te blijven. Maar als ze dat niet doen en het komt tot een aanrijding, heb je maar weinig aan het feit dat je geen overtreding beging ….
 
Het komt er dus niet alleen op neer om in bochten op je eigen vak te blijven, maar ook nog enige marge te hebben om je lijn te veranderen indien dat nodig is. 
  
REACTIETIJD ...
 
Wanneer we als bestuurder in het verkeer zijn hebben we spijtig genoeg niet alles zelf onder controle. Het is dus van cruciaal belang steeds alert te zijn en risico’s vlug en correct in te schatten en er dan ook juist op anticiperen.
Uiteraard is het nul risico onbestaande en moeten we er van bewust zijn dat ondanks de nodige voorzorgen we mogelijk toch in een kritieke situatie kunnen terecht komen...
Wanneer we echter gaan moeten reageren op een onverwachte situatie komt het aspect reactietijd zeker aan bod !
De reactietijd is een item dat we steeds behandelen tijdens onze opleidingen. Soms zijn we hiervan niet echt van bewust en daarom geef ik hierover graag wat verduidelijking .

Terug ...